+4031-434-2003
office@ciobotaru-schelean.ro

Echipa

VALERIA SCHELEAN

VALERIA SCHELEAN

Experiența profesională


 

Valeria este avocat specializat în domeniul litigiilor și a arbitrajului comercial. Ea a reprezentat clienții – persoane juridice și persoane fizice – în fața tuturor instantelor de judecată din România, în litigii complexe din domeniul dreptului civil, societar și comercial, contencios-administrativ, fiscal, insolvență, proceduri de reorganizare și faliment, executări silite, precum și în cadrul procedurii de arbitraj.

Valeria a dobandit o experiență semnificativă în domeniul dreptului civil (în special în cadrul litigiilor având ca obiect cereri privind restituirea imobilelor naționalizate, dreptul familiei, litigii complexe născute în baza raporturilor comerciale din România sau din străinătate (încheierea tranzacțiilor comerciale, despăguburi ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale, litigii având ca obiect anularea contactelor comerciale, etc), litigii societare (dispute născute între asociați, retragerea sau excluderea asociaților din societate, litigii având ca obiect anularea hotărârilor generale a asociaților, etc), precum și în domeniul dreptului administrativ (litigii pentru anularea diverselor acte administrative, cereri de despăgubiri în temeiul legii contenciosului-administrativ, etc)
De asemenea, Valeria a asistat și a reprezentat numeroși clienți în fața autorităților administrative române și în fața instanțelor competente în legătură cu anularea procedurilor de achiziții publice.

Valeria a fost, de asemenea, implicată în proceduri complexe de arbitraj generate de litigii care decurg din contracte în domeniul imobiliar & construcții încheiate de către și între dezvoltatori imobiliari importanți. De-a lungul ultimilor ani, Valeria a manifestat interes și a lucrat pe proiecte care au avut tangență cu domeniul dreptului constituțional.
Anterior fondării acestei case de avocatură Valeria a activat ca partener în casa de avocatură Ciobotaru, Schelean, Maier, Gavrilă, precum și ca avocat senior al societăților de avocatură Dragne și Asociații, avocat senior în cadrul Mușat & Asociații și avocat colaborator în cadrul Țuca, Zbârcea & Asociații.

Educație

Valeria a absolvit Universitatea Nicolae Titulescu, Facultatea de Drept, precum și Universitatea de Stiințe Economice din București, Facultatea de Management și Administrație Publică.
Valeria a absolvit și deține diploma de masterat în domeniul Dreptului Afacerilor, în cadrul Universității Nicolae Titulescu, Facultatea de Drept.

Afilieri

Valeria este avocat în cadrul Baroului București și deputat în cadrul Camerei Deputaților din cadrul Parlamentului României și, totodată, Vice-Președinte al Comisiei Juridice din cadrul Camerei Deputaților.

Limbi străine

Valeria vorbește, citește și scrie fluent în limba engleză și în limba franceză.

Arii de expertiză

  • Litigii & Arbitraj
  • Restructurare & Insolvență
  • Drept societar & Drept comercial
  • Proceduri de achiziție publică
  • Dreptul asigurărilor
  • Energie & Resurse Naturale
  • Drept civil
  • Drept Imobiliar & Construcții
  • Litigii & Arbitraj

Contact:

Tel: +40 723 500 071

Email: valeria@ciobotaru-schelean.ro